Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/stapros/public_html/proiectmosaic.ro/plugins/system/rokbox/rokbox.php on line 51
Despre proiect

Mosaic

Obiective

PROIECT MOSAIC

Proiectul vizeaza obtinerea unor beneficii pentru grupul tinta selectat, atat pe termen mediu si lung prin cresterea ratei de ocupare la nivelul regiunii Nord Vest, cat si pe termen scurt prin: - dobandirea de noi informatii privind piata muncii, evolutia acesteia, sursele de informare privind cererea de forta de munca, oportunitatile de ocupare sau modalitatea de construire a unui traseu profesional; - dezvoltarea de noi aptitudini si competente profesionale in randul persoanelor selectate in cadrul grupului tinta, aptitudini si competente pe care le vor putea utiliza oriunde pe piata muncii in calitate de angajati sau antreprenori;

Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea ratei de ocupare la nivelul regiunii Nord Vest si facilitatea integrarii pe piata muncii a somerilor - someri de lunga durata, persoanelor inactive sau a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Obiective specifice:

1. Cresterea nivelului de informare a 200 de persoane (someri - inclusiv de lunga durata, persoane inactive sau in cautarea unui loc de munca) din regiunea Nord Vest privind piata muncii si constientizarea oportunitatilor de ocupare existente pe piata regionala.

2. Dezvoltarea nivelului de aptitudini si competente profesionale al 100 de persoane (someri - inclusiv de lunga durata, persoane inactive sau in cautarea unui loc de munca), in vederea cresterii gradului de ocupare al acestora pe piata muncii..

Activitatile proictului

A.1. Implementarea unei campanii de informare privind piata muncii din regiunea Nord Vest.

A.2. Dezvoltarea si furnizarea de servicii de orientare si consiliere profesionala personalizate in functie de nevoile de ocupare si integrare pe piata muncii a celor 200 de persoane ce alcatuiesc grupul tinta.

A.3. Dezvoltarea si furnizarea de servicii de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente (pentru 100 de persoane din cele 200)

A.4. Formarea profesionala a 100 de persoane din grupul tinta in vederea perfectionarii.

A.5. Acordarea de premii pentru 15% din membrii grupului tinta in vederea demararii unei activitati independente In urma derularii activitilor de informare, consiliere si asistenta sau formare, se va organiza pentru membrii grupului tinta un concurs de „idei de afaceri". Vor putea participa toti membrii grupului tinta care sunt interesati de demararea unei activitati independete si vor fi selectate 30 de idei de afaceri analizate evaluate de expertii partenerilor ca fiind cele mai fezabile.

A.6. Activitatea de informare si publicitate pentru a asigura vizibilitate proiectului si finantarii obtinute

A.7. Activitatea de achizitii publice necesare implementarii proiectului

A.8. Activitatea de management de proiect.

MOSAIC 2010 - 2012

Top Desktop version